Rade Zagorac produžio ugovor s KK Partizan

Važan igrać u Trinichierijevom timu

Rade Zagorac produžio ugovor s KK Partizan

Košarkaški klub Partizan u ventualni nastavak ove sezone, ali i sljedeće, ulazi uz jedan važan potpis na ugovoru.

Naime, Rade Zagorac je odlučio produžiti suradnju sa "crno-bijelima". Aktualni lider ABA lige i 24-godišnji krilni košarkaš su sklopili dogovor o novom, dvogodišnjem ugovoru.

Rade Zagorac rođen je 12. avgusta 1995. godine, igrao je prvo za Smederevo, pa za Megu, a onda potpisao za NBA klub Memphis Grizzlies. Iz Grizzliesa je prešao u Betis, a 2018. stigao u Partizan.

U ovoj sezoni ABA lige prosječno je zabijao 7,4 poena i imao 5,1 skok, te 2,3 asistencije i 1,4 osvojene lopte po nastupu, dok je u Eurocupuu bio na prosjecima od 8,9 poena, 4,3 skoka, 1,5 asistencija i 1,4 ukradenu loptu po meču. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi