Radivojević: Preuzimam odgovornost
Foto: Partizan NIS

Košarkaš Igokee

Radivojević: Preuzimam odgovornost

Poslije tri vezane pobjede, bh. šampion doživio je težak poraz u Beogradu od Partizana (87:64) u okviru 13. kola ABA lige.

Trener Aleksandrovčana Dragan Bajić nije imao razloga za zadovoljsto, ali nije bio ni pretjerano razočaran.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobjedi. Prvo poluvrijeme smo odigrali jako korektno. Moji igrači su ispoštovali sve što smo se dogovarali u pripremi za utakmicu. Partizan smo u 'Pioniru' spustili ispod 30 poena. Da je bilo više koncentracije, razlika je mogla da bude i veća. U drugom dijelu, veliki pad koncetracije, dok je Partizan šutao trojke 11/13. Igrači imaju mnogo kredita kod mene za sve što su uradili ove sezone. Niko u klubu nije bio ni blizu očekivanja da ćemo u ovom dijelu sezone imati ovoliko pobjeda. Nadam se da ćemo i u drugom dijelu igrati kao i u prvom dijelu", rekao je Bajić.

Iskusni Vuk Radivojević bio je samokritičan te je preuzeo odgovornost za lošu predstavu svog tima.

"Preuzimam totalnu odgovornost za ovaj meč. Toliko dugo igram i potpuno sam izgubio kontrolu, od početka sam bio nervozan. Poslije odličnog prvog poluvremena sam upropastio potencijalnu pobjedu. Sveli smo Partizan na 27 poena, potpuno smo slušali trenera, sve je funkcionisalo osim mene. Izvinjavam se još jedanput treneru, saigračima i upravi, ovo se više neće ponavljati. Partizanu čestitam na pobjedi", jasan je bio Radivojević.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. šampion u narednom kolu gostovaće ekipi Cibone. Taj meč na programu je 18. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi