Rađa: Ne volim modernu NBA
FOTO - EPA

Rađa: Ne volim modernu NBA

A. Beganović

Nekada sjajni košarkaš, hrvatski reprezentativac i član Boston Celticsa, Dino Rađa, istakao je da ne voli pratiti modernu NBA.

Rađa je mišljenja da se danas u NBA sve svodi na brojke i statistiku što mu se nikako ne dopada.

"Ne volim modernu NBA. Pratim ligu, ali to nije to. NBA je postao All-Star utakmica. Sve se svodi na brojke i statistiku, mediji od ničega prave zvijezde", rekao je Rađa.

"Košarka koju su nekada igrali Detroit i New York bila je prava košarka, a toga danas nema. Više volim gledati Euroligu, meć između Maccabija i CSKA je zanimljiviji od NBA finala između Heata i Lakersa. Nisam gledao nijednu utakmicu finalne serije. Gledao sam utakmice Bostona zbog emocinalne povezanosti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi