Uklonjen mural posvećen Jugoplastici, Rađa ogorčen: Gadite mi se jadnici...

Oglasio se i legendarni košarkaš

Uklonjen mural posvećen Jugoplastici, Rađa ogorčen: Gadite mi se jadnici...

Jučer ujutro su radnici komunalne službe po nalogu splitskih vlasti prekrečili mural posvećen Jugoplastici u Dominisovoj ulici u ovoj gradu.

Mural je bio oslikan prije dvije sedmice, u čast čuvenog tima i čuvene generacije Jugoplastike koja je osvojila tri evropske titule, a mnogima u Splitu nije jasno zašto je isti morao biti ukolonjen.

Odgovora od zvaničnih vlasti još nema, građani uglavnom negoduju na ovakvu odluku, a KK Split (nekadašnja Jugoplastika) je pozvao da se mural ponovo oslika.

U međuvremenu se oglasio i legendarni hrvatski košarkaš, član Kuće slavnih i član pomenute slavne generacije Jugoplastike.

"Sramota. Gadite mi se jadnici neostvareni koji nikad u životu niste ništa napravili. Najveći uspjeh vam je predizanje članske iskaznice neke stranke. Jedino što znate je prodavanje crvene i crne magle da prikrijete svoja s**nja. Ne smeta vam što Dom omladine nije dovršen već 40 godina, ne smeta vam stadion i bazeni koji se raspadju, ne smeta vam 'metro' šta vozi jednog ipo čovjeka dnevno, ne smeta vam što treba uru vremena ljeti za proć kroz luku, ne smeta vam što 20 godine ne možete spojiti Trogir i Omiš, ne smeta van nedovršena arena već desetak godina, ne smeta van Marjan koji ste nemarom devastirali. Ali vam smeta najveći sportski uspjeh u povijesti grada. Niste zaslužili da vam iko dođe na proslavu. Ja prvi ne bih došao da nije Bože, Srete, Sobina i onih par hiljada istinski ljubitelja koji će doć u nedjelju u dvoranu pozdravit ekipu. Bljak", napisao je na svom FB profilu nekada sjajni hrvatski košarkaš.

Promo

Top Komentari

starmac
Tako je Dino.Ostani covjek i nestidi se proslosti.???
16 0
Grohot
Jugoplastika Gigant. Bruka i sramota za Split a i Hrvatsku!
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi