Radnik se ponadao u Kaknju, ali na kraju doživio poraz

Košarkaško prvenstvo BiH

Radnik se ponadao u Kaknju, ali na kraju doživio poraz

M. Šljivak

Košarkaši Kaknja pobijedili su na svom parketu Radnik iz Bijeljine rezultatom 105:80.

Gosti su bolje ušli u ovaj meč. Kakanjce nije išlo ništa u prvoj dionici, što su igrači Radnika koristili i nakon deset minuta igre imali su 10 poena prednosti, 16:26.

Međutim, to je bilo sve što su večeras pokazali gosti iz Bijeljine. Ostatak utakmice je pripao izabranicima Josipa Pandže koji su odličnu igru u drugoj dionici krunisali preokretom i vodstvom na poluvremenu od šest poena razlike, 47:41.

Kakanj je nastavio sa boljom igrom i u trećoj dionici. Prednost su dodatno povećali i na ulasku u posljednju četvrtinu su imali veoma dobrih 12 poena prednosti, 72:60.

Nije Radnik imao snage da napravi nešto više u ostatku meča. Domaći su bez većih problema priveli meč kraju i došli su do pobjede u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Milivoje Božović je predvodio Kakanj sa double-double učinkom od 27 poena i 14 skokova, Dedić je dodao 18, a Talić 17 koševa.

Kod Radnika Dejan Kokoruš je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi