Radonjić ostaje trener Zvezde
Foto: EPA

Velike vijesti za ABA prvaka

Radonjić ostaje trener Zvezde

M. Šljivak

Dejan Radonjić ostaće trener Crvene zvezde.

Iako je ovaj sjajni stručnjak na kraju prošle sezone najavio kako će napustiti klupu beogradskog tima, na kraju se predomislio, te će i dalje voditi ovaj tim.

Na ovaj potez Radonjić se odlučio nakon obećanja prvog čovjeka kluba Nebojše Čovića, da će svi dugovi prema njemu i igračima biti izmireni.

Radonjić bi trebao da potpiše novi dvogodišnji ugovor, a prvi zadatak će mu biti sklapanje tima iz kojeg su otišle najveće zvijezde.

Klub su već napustili kapiten Luka Mitrović i Amerikanac Charles Jenkins, dok bi uskoro trebali da se ozvaniče transferi Ognjena Kuzmića i Stefana Jovića.

Ipak, Zvezda još uvijek ima izuzetno kvalitetne igrače, a sigurno je da će se beogradski tim dodatno i pojačati za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjetimo, osvajanjem ABA lige, Crvena zvezda je osigurala plasman u Euroligu i naredne sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi