Radonjić: Velika pobjeda, ali nema euforije

Strateg crveno-bijelih jasan

Radonjić: Velika pobjeda, ali nema euforije

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je i više nego zadovoljan nakon pobjede njegovog tima nad favorizovanim Realom.

U prepunom 'Pioniru' Zvezda je slavila sa 82:70 i tako upisala šesti ovosezonski trijumf u najelitnijem evropskom takmičenju.

"Za nas je svaka pobjeda u Euroligi velika, izuzetna. Veoma sam zadovoljan što smo još jednom dobro igrali. Kada se dobije Real, naravno da se navijačka strast diže do maksimuma, što je i normalno. Ali, mi koji smo na poslu moramo da računamo drugačije, trezveno", izjavio je Radonjić nakon meča.

"Ovo su bolji protivnici od nas, to je iskreno i istinito. Nema laži i prevara, dizanja i spuštanja, pravimo velike rezultate i ove sezone, za sada. Trudićemo se da bude još, a tek ćemo vidjeti dokle će to da nas dovede. Ovo su nevjerovatna opterećenja", dodao je crnogorski stručnjak. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crveno-bijeli će u 15. kolu dočekati aktuelnog prvaka i lidera na tabeli, ekipu CSKA. Taj susret na rasporedu je sljedećeg četvrtka u beogradskoj Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi