Ramljak: Moramo grešku svesti na minimum kako bismo pobijedili Sparse i igrali u finalu sa Širokim

Ramljak: Moramo grešku svesti na minimum kako bismo pobijedili Sparse i igrali u finalu sa Širokim

Pred drugu utakmicu polufinala doigravanja za prvaka BiH između košarkaša Zrinjskog i Sparsa u prostorijama mostarskog kluba novinarima su se obratili trener Hrvoje Vlašić i košarkaši Marko Ramljak i Ivan Miličević.

"Krenuli smo u polufinalnu seriju porazom u Sarajevu i sutra je na rasporedu druga utakmica koja nam produžuje nadu da pobjedom uđemo u eventualnu treću. Moram se vratiti na prošlu utakmicu u Sarajevu koju smo većim dijelom korektno odigrali, bili u rezultatskom egalu. Međutim, koštao nas je jedan loš period u trećoj četvrtini, loše otvaranje drugog poluvremena, gdje smo izgubili korak, ali smo unatoč svemu tome došli u priliku da se skroz vratimo u susret. Ono što bi naglasio, a što je konstatno problem je njihov ofanzivni skok, gdje smo u svim međusobnim utakmicama imali velikih problema, samo u onoj posljednjoj u Ligi 6 smo uspjeli iskontrolirati skok i pobjediti".

"Sutra je primarno da kontroliramo skok i još bolje zatvarati njihove visoke igrače u napadu, tu prije svega mislim na Kenana Bajramovića, smatram da je on igrač koji uzima utakmica u svoje ruke u trenutku kada je neizvjesna završnica. On sa svojim iskustvom, sa svojom kvalitetom donosi jedan mir svojoj ekipi. Imam osjećaj da stalno igramo u nekom grču, je li to zbog umora ili problema s ozljedama itd, nema protoka igre u napadu koji bi mogli imati. Kada igramo brže i otvaramo ranije šuteve za tri poena onda igramo dobro. No, kada idemo u neke odgođene situacije onda imamo problem".

"Očekujem da ćemo dati sve od sebe i odigrati agresivnu obranu i da ćemo napokon riješiti taj problem skoka koji imamo duže vrijeme protiv njih. Siguran sam da ćemo na ovim 'poslovima' u igri koje moramo obaviti raditi kvalitetno i to je jedini način da pobijedimo utakmicu. Ovom prilikom bih pozvao sve naše navijače da nas podrže jer sigurno da će nam njihova potpora trebati", istaknuo je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

Ponajbolji košarkaš Zrinjskog Marko Ramljak složio se s trenerom Vlašićem kako je ključ pobjede Sparsa u Sarajevu bio njihov ofanzivni skok

"Imali smo puno grešaka u Sarajevu obrambeno i napadački, ali svejedno smo bili u egalu, više-manje na jednom ili dva posjeda cijelu utakmicu. Šteta za propuštenu priliku, velike probleme su nam radili s napadačkom skokom i to je bio ključ njihove pobjede. Mi smo u nekim trenucima radili u obrani neke stvari kao kadeti, i tako se ne treba igrati jedna play-off utakmica koja vam nosi puno toga. Ali nije ništa izgubljeno, mislim da ćemo odigrati bolje u Mostaru, motiva nije nedostajalo, vidjela se želja kod mojih suigrača i u Sarajevu. Moramo greške svesti na minimum, i zaustaviti njihov napadački skok i Kenana Bajramovića, s te tri stvari napravili bi veliki dio posla za ovu, ali i sljedeću utakmicu u Sarajevu, te se nadam finalu sa Širokim", naglasio je Ramljak.

Ivan Miličević pozvao je navijače da podrže košarkaše Zrinjskog u borbi za plasman u finale doigravanja, koje bi im donijelo nastup u ABA 2 ligi sljedeće sezone.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Bili smo u Sarajevu u situaciji da dođemo do pobjede, ali nažalost radi nekih naših sitnih 'gluposti' nismo slavili. Sutra nas očekuje najvažnija utakmica ove sezone. Bez ikakvih kalkulacija treba izaći na teren, i utakmicu pobijediti pod svaku cijenu. Ovom prilikom pozivam publiku da nas dođe podržati i da imamo taj domaći teren", riječi su Ivana Miličevića.

Utakmica između Zrinjskog i Sparsa igra se u srijedu u 19 sati u dvorani na Bijelom brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi