Raptorsi izjednačili rekord franšize, novi tripl-double Russella Westbrooka

Zanimljiva noć u NBA ligi

Raptorsi izjednačili rekord franšize, novi tripl-double Russella Westbrooka

Toronto Raptorsi su nakon produžetka stigli do pobjede na svom terenu nad ekipom Dallas Mavericksa rezultatom 122:115.

Raptorsi su imali dosta problema sa upornim Mavericksima, ali su na kraju uspjeli upisati 11. trijumf u nizu čime su izjednačili rekord franšize po broju uzastopnih pobjeda.

Prvu četvrtinu su domaći riješili u svoju korist rezultatom 29:27, da bi Mavericksi ipak na odmor otišli s prednošću. Gosti su, naime, nakon 24 minute igre vodili sa 60:54.

Nako izjednačene borbe u trećoj dionici Raptorsi u finiš susreta ulaze sa deficitom. U posljednje dvije minute se ušlo prednošću Mavericska 106:102, ali onda DeMar DeRozan prvo sa linije za slobodna bacanja smanjuje na 106:104, a minutu i 15 sekundi prije kraja pogađa za izjednačenje.

Sami finiš regularnog toka susreta donio je veliki broj grešaka obje ekipe, a DeRozan je imao priliku sa zvukom sirene donijeti pobjedu svojoj ekipi. Ipak nije uspio postići poene, pa se otišlo u produžetak.

U produžetku su domaći bili puno bolja ekipa, pa su na kraju stigli do pobjede sa sedam poena razlike.

Raptorse je po običaju predvodio DeMar DeRozan koji je sinoć ubacio 29 poena. Jonas Valenciunas je dodao 21, a Delon Wright 15 poena.

Kod Dallasa je najefikasniji bio Harrison Barnes sa 27 poena, dok je 19 ubacio rookie Dennis Smith Jr. JJ Barea je dodao 18 poena.

Russell Westbrook je upisao svoj 22. tripl-double u sezoni u domaćoj pobjedi svoje Oklahome nad Los Angeles Clippersima rezultatom 121:113.

Clippersi su ipak nešto bolje otvorili susret, te su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 30:27, ali početkom druge četvrtine OKC preuzima vodstvo koje neće ispuštati do kraja susreta.

Russell Westbrook je utakmicu završio sa 16 poena, 10 skokova i 11 asistencija na svom kontu, dok je odličnu partiju pružio Corey Brewer koji ubacio 22 poena. Paul George je dodao 19, a Adams je upisao double-double sa 18 poena i 14 skokova.

Kod Clippersa su se istakli Tobias Harris sa 24 i Austin Rivers sa 23 poena. Lou Williams je dodao 18, dok je DeAndre Jordan uz 11 poena upisao i 21 skok.

NBA - rezultati sinoćnjih susreta:

Orlando Magic - Boston Celtics 83:92
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 120:116
Toronto Raptors - Dallas Mavericks 122:115
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 121:113
Golden State Warriors - Sacramento Kings 93:98
Los Angeles Lakers - Miami Heat 91:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi