Raptorsi nakon produžetka slomili otpor upornih Netsa

Još jedna sjajna partija DeMara DeRozana

Raptorsi nakon produžetka slomili otpor upornih Netsa

Brooklyn Netsi su u Barclays Centru ugostili Toronto Raptorse, a nakon sjajne košarkaške predstave koju su pružile ove dvije ekipe upsješniji su bili gosti, pa su slavili pobjedu rezultatom 114:113.

Toronto je puno bolje otvorio susret i već nakon nekoliko minuta igre stigao do dvocifrene prednosti. Prva četvrtina je završena rezultatom 26:19 u korist Toronta, a gosti su držali prednosti sve do kraja druge četvrtine kada Netsi dolaze do preokreta.

Raptorsi ipak imaju minimalno vodstvo na poluvremenu (45:44), a u trećoj četvrtini se mogla gledati "rezultatska klackalica".

Ipak, gosti pojačavaju tempo u finišu treće četvrtine, a u zadnjoj dionici stižu do plus 11. Činilo se tada da će Toronto lagano privesti susret kraju, ali Netsi se ne daju i u samom finišu koševima Dinwiddiea i Crabbea stižu do izjedačenja (107:107), a kako je DeRozan promašio šut za pobjedu otišlo se u produžetke.

Ipak, ono što je promašio u finišu četvrte četvrtine DeRozan je nadoknadio pola minute prije kraja produžetka kada je pogodio za izjednačenje (113:113), a zatim realizovao i dodatno slobodno bacanje što je bilo dovoljno za pobjedu Raptorsa.

DeMar DeRozan je susret okončao sa 35 poena na svom kontu, dok je sjajnu partiju pružio i Valanciunas koji je upisao double-double sa 21 poenom i 13 skokova. Do double-doublea je došao i Kyle Lowry sa 18 poena i 11 asistencija.

Kod Netsa je sjajnu partiju pružio Spencer Dinwiddie sa 31 poenaom, dok je Crabbe dodao 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti