Raptorsi zaustavili Spurse, Barnes sa centra srušio Pistonse

Odigrano 10 NBA mečeva

Raptorsi zaustavili Spurse, Barnes sa centra srušio Pistonse

Sinoć je na NBA parketima odigrano deset utakmica, a najzanimljivije je bilo u duelu Timberwolvesa i Lakersa, koji je otišao u produžetak.

Gosti iz LA-a su se sjajno držali na nezgodnom gostovanju kod veoma dobre Minnestote. Otišlo se u produžetak, a tamo su se domaći ipak bolje snašli i slavili sa 123:122. Do pobjede ih je vodio Kevin Martin sa 37 koševa. S druge strane Russell je ubacio 23 poena. 

Ekipa Memphis Grizzliesa je zahvaljujući sjajnoj trojci Matta Barnesa sa centra sekundu prije kraja meča slavila kod Pistonsa 93:92. Imali su domaći i šut za pobjedu sa zvukom sirene, ali nisu uspjeli poentirati. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Randolph sa 21 poenom, dok je Marc Gasol dodao 19. Kod domaćih Jackson je ubacio 18 poena.

Houston Rocketsi su konačno počeli igrati bolje. Ovog puta su slavili na veoma teškom gostovanju kod Wizardsa. Do pobjede ih je vodio sjajni James Harden sa 42 poena uz šut iz igre 13 od 23. Wall je kod domaćih bio najefikasniji sa 26 poena i 12 asistencija. 

Toronto Raptorsi su konačno uspjeli da slave u neizvjenoj završnici, a porazli su ekipu San Antonio Spursa. Spursi su u Torontu doživjeli tek peti ovoezonski poraz, a domaće je do pobjede vodio sjajni DeRozan sa 28 poena i šest asistencija, dok je Lowry ubacio 19 poena. Kod Spursa Manu Ginobili je imao 17 ubačaja.

Dirk Nowitzki sinoć nije imao svoju noć što se odmah osjetilo na rezultatu Maveriksa. U Dallasu je slavila ekipa Atlanta Hawksa, a rezultat je bio 98:95. Najefikasniji kod gostiju bio je Milsap sa 20 poena i 11 skokova, dok je kod Dallasa Deron Williams ubacio 18 poena. Dirk Nowitzki je imao 13 koševauz šut iz igre 6 od 20 (za tri poena 1 od 8).

Gostujuće pobjede ostvarili su i Memphis Grizzliesi kod Detroit Pistonsa rezultatom 93:92 i Clippersi kod Bucksa 109:95.

Od ostalih rezultata, Charlotte Hornetsi su slavili kući protiv Miami Heata rezultatom 99:81, Boston Celtici protiv Chicago Bullsa 105:100, te Utah Jazz protiv New York Knicksa 106:85.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.