Raspad šampionske ekipe Warriorsa: Draymond Green bi mogao kod Jusufa Nurkića?
(Foto: EPA)

Dominirali su godinama, ali sad je red na druge

Raspad šampionske ekipe Warriorsa: Draymond Green bi mogao kod Jusufa Nurkića?

M. Šljivak

Golden State Warriorsi polako, ali sigurno, gube epitet šampionske ekipe.

Tim su već tokom ljeta napustili Kevin Durant (Brooklyn Nets) i Andre Iguodala (Memphis Griezzlies), a mnoštvo je promjena i u ostatku rostera, gdje ne možemo više vidjeti poznata lica iz prethodnih sezona.

Dodatni udarac Warriorsima su teške povrede prvih zvijezda Stephena Curryja i Klaya Thompsona. Prvi neće igrati do februara naredne godine, dok će Thompson propustiti kompletnu sezonu.

Rukovodstvo Warriorsa svjesno je da će morati da promijeni određene stvari unutar tima. Američki novinar Nekias Duncan tvrdi da je vrlo moguć trejd u kojem će ekipu napustiti i dugogodišnji član Draymond Green.

On tvrdi kako bi Green mogao završiti u redovima Portland Trail Blazersa. Tim iz Oregona je ozbiljno zainteresovan za angažman Greena i spremaju ozbiljnu ponudu Warriorsima.

Nije poznato ko će biti uključen u trejd. Portland raspolaže zaista interesantnim rosterom, a dolazak Greena bi sasvim sigurno povećao šampionske ambicije ovog tima, koji će biti još jači povratkom na parket Jusufa Nurkića.

Green je od dolaska u NBA ligu 2012. godine član Warriorsa. Izabran je tek kao 35. pik, ali je dostigao status All Star igrača i osvojio je tri naslova prvaka.

Poznat je kao izuzetan defanzivac, a u karijerije na prosjecima od 9.1 poena, 6.9 skokova i 4.6 asistencija po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi