Stigla potvrda: Stephen Curry na dugoj pauzi
(Foto: EPA)

Ogroman udarac za Warriorse

Stigla potvrda: Stephen Curry na dugoj pauzi

M. Šljivak

Stephen Curry doživio je lom ruke na utakmici protiv Phoenix Sunsa.

Prva zvijezda Golden State Warriorsa je nezgodno pala nakon jednog prodora i napustio je meč sa bolnom grimasom na licu.

Na kraju se ispostavilo da je Curry slomio ruku. Podvrgnut je potom i operativnom zahvatu, a poznato je koliko će Warriorsi biti bez svog najboljeg košarkaša.

Curryja ukupno tri mjeseca nećemo gledati na NBA parketima. To će svakako biti ozbiljan udarac za Warriorse, koji su ostali i bez Klaya Thompsona na kraju prošle sezone.

Podsjetimo, Thompson je teško povrijedio koljeno i nećemo ga gledati na parketima ove sezone, a Curry će također propustiti dobar dio sezone.

Curry je u nepune četiri utakmice ove sezone po meču ubacivao 23.5 poena.

Top Komentari

DelPiero
mogli bi ovi i bez playoffa da ostanu kako je krenulo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi