Real bez problema sa Murciom, Bilbao razbio Unicaju

Zaragoza nanijela drugi poraz Blusens Monbusu

Real bez problema sa Murciom, Bilbao razbio Unicaju

Šesto kolo najjače evropske košarkaške lige otvoreno je jučer sa tri susreta. Joventut našeg Ognjena Kuzmića slavio je u gostima kod Fuenlabrade, rezultatom 82:80. Valladolid je nanio poraz Estudiantesu 86:81. Dok je Valencia stigla i do pete pobjede, slavivši nad Cajasolom rezultatom 82:73.

Bilbao - Unicaja 82:65

 

U jednom od derbija ovog kola susreli su se Unicaja i domaćin Bilbao. Obje momčadi prije ovog susreta imale su omjer 4-1. Prva četvrtina utakmice donijela nam je igru koš za koš, a niti jedna ekipa nije mogla do osjetnije razlike. Nakon deset minuta igre domaćin je imao dva poena prednosti. Sredinom druge četvrtine dolazi do dužeg prekida u Bilbau. Naime pukla je tabla, a postavljanje nove konstrukcije uzelo je vremena. Nakon skoro pola sata pauze utakmica je nastavljena. Domaćin je do kraja odigrao bolje od Unicaje i prvo poluvrijeme okončao sa prednošću 38:31.

 

U drugo poluvrijeme domaćin ulazi odlučan da zadrži prednost iz prvih 20 minuta. Treća četvrtina okončana je rezultatom 57:45. U Posljednjoj četvrtini nakon pet minuta igre prednost domaćina iznosila je 15 poena i čekao se samo kraj susreta. Konačni rezultat bio je 82:65. Najefikasniji kod Baskijaca bio je Hamilton, koji je odgovoran i za prekid, sa 19 poena. U redovima Unicaje 14 poena postigao je Williams.

 

Manresa - Laguna Aro 88:89

 

Manresa i Lagun Aro ušli su u međusobni susret kao fenjeraši. Ova dva tima nisu ostvarila niti jedan trijumf do sada, pa je ovaj susret bio idealna prilika za obje momčadi da dođu do istog. Manresa je bolje otvoriila susret i vodila tokom cijele prve četvrtine, ali nije mogla do osjetnije prednosti. Prva četvrtina završena je rezultatom 23:18. Druga četvrtina donijela nam je istu igru kao i prva. Ekipe nisu uspjele da se odvoje, ili stvore osjetniju prednost, pa je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 42:41.

 

Manresa je bolja ekipa u trećoj četvrtini. Lagun Aro je prokockao prednost u završnici prvog poluvremena, a u trećem periodu nije mogao do preokreta i novog vodstva. Nakon svega tri minute igre u posljednjoj četvrtini Lagun Aro ipak dolazi do prednosti, rezultat je u tom trenutku bio 65:63 za goste. 

Manresa međutim još jednom dolazi do preokreta, ali ne uspjeva zadržati prednost, pa je utakmica otišla u produžetak. U produžetku jako neizvjesno, a pobjeda je na kraju ipak pripala gostima, rezultatom 89:88. Najefikasniji u Manresi bio je Ramsdell sa 24 poena. Kod gostiju Rubio je postigao 16, dok je Kuksiks dodao 18 poena.  

 

Murcia - Real Madrid 66:77

 

Murcia je uspjela u prethodnih pet kola doći do dvije pobjede, a danas je na svom parketu imala nešto težeg protivnika. Real Madrid ima maksimalan učinak ove sezone u ACB ligi. Madriđani su bolje otvorili meč i vrlo brzo došli do dvocifrene prednosti. Nakon deset minuta igre rezultat je bio 22:11 za goste. Real Madrid nastavio je kontrolisati igru i rezultat i u drugoj četvrtini. Do kraja prvog poluvremena prednost je nastavila da raste, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 44:24 za Madriđane.

 

Gosti su u nastavku samo čuvali stečenu prednost i na kraju zasluženo došli do trijumfa. Murcia nije imala snage da se suprotstavi mnogo jačim gostima. Konačni rezultat bio je 77:66 za Real. Najefikasniji u redovima Madriđana bio je Reyes sa 12 poena, dok je Llull dodao 11. Kod domaćina Tillie je postigao 14, a Gatens 12. 

 

Zaragoza - Blusens Monbus 76:58

 

Gosti su jedno od pozitivnih iznenađenja ovogodišnjeg prvenstva. Dok Zaragoza igra po principu, toplo, hladno. Međutim domaćin je ovaj susret otvorio odlično i riješio da već u prvom poluvremenu dođe do sigurnog vodstva. Vodila je Zaragoza nakon prve četvrtine 22:10. U nastavku prvog poluvremena ta prednost je samo nasavila da raste, a na poluvrijeme smo otišli sa rezultatom 46:27. 

 

U nastavku utakmice Zaragoza je sačuvala visoku prednost stečenu u prvom poluvremenu. Izostala je neizvjesna završnica, a domaćin je slavio pobjedu rezultatom 76:58. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Roll sa 16 poena. Kod gostiju jedini raspoložen bio je Kendall sa 21 poenom. 

 

Canarias - Gran Canaria 71:76

 

Duel dvije ekipe koje na dosadašnjih pet kola gledaju mnogo drugačije. Canarias još ne zna za pobjedu, dok gosti imaju pozitivan omjer, 3-2. Prvih pet minuta proteklo je u tvrdoj igri, gdje su obje ekipe igrale odličnu obranu. Prva četvrtina završena je rezultatom 20:17 za domaćina. U nastavku gosti igraju bolje i dobijaju ovaj dio igre sa sedam poena razlike. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Gran Canarije rezultatom 43:39. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

U drugom poluvremenu ista slika kao i u prvih dvadeset minuta. Gosti imaju prednost, ali ne mogu da se odvoje na pristojniju razliku. U posljednju četvrtinu ušli su sa prednošću  61:56. Gosti nisu dozvolili domaćinu da ugrozi prednost u zadnjih deset minuta i na kraju su slavili rezultatom 76:71. Najefikasniji kod pobjednika bio je Nelson sa 19 poena. Kod domaćina Levi Rost je postigao 14. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.