Real lagano sredio Barcelonu u El Clasicu
(Foto: EPA)

Kraljevi poveli sa 1-0

Real lagano sredio Barcelonu u El Clasicu

M. Šljivak

Real Madrid je pobijedio Barcelonu rezultatom 87:67 i poveo je 1-0 u finalnoj seriji španske ACB lige.

Favorizirani tim iz Madrida večeras je odigrao zaista sjajan meč. Vodio je od prve do posljednje minute i na kraju je zasluženo poveo u finalu.

Utakmicu je Real otvorio serijom od 9-0. Barca je međutim uspjela da se brzo oporavi, došli su na minus jedan, ali Real nakon deset minuta igre ima prednost od pet razlike, 22:17.

Već u drugoj dionci bilo je jasno kako Real gradi put ka pobjedi. Potpuno su nadigrali velikog rivala u ovom dijelu meča i na pauzu odlaze sa velikih 15 poena prednosti, 47:32.

Povratka Barceloni u meč nije bilo. Real je u drugom poluvremenu konstantno održavao dvocifrenu prednost i jednostavno gosti nisu imali previše šanse da naprave bilo šta.

Na kraju je Real lagano došao do pobjede i vodstva od 1-0 u finalu ACB lige.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kraljeve je do pobjede vodo Facundo Campazzo sa 19 poena, dok je sa druge strane najefikasniji bio Thomas Heurtel sa 14 ubačenih koševa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi