Real Madrid bez problema kroz Sankt Petersburg

Nova pobjeda madridskog tima

Real Madrid bez problema kroz Sankt Petersburg

Real Madrid nastavio je pobjede protiv ruskih timova u Euroligi. Nakon što su u proteklom tjednu savladali Khimki i CSKA večeras su u Sankt Petersburgu slavili protiv Zenita rezultatom 86:71.

Real je u Rusiju došao kao veliki favorit što je na kraju u ovoj utakmici uspio i opravdati savladavši manje-više rutinirano ruski tim. 

Dobro se Zenit držao u prvom poluvremenu, gosti nisu uspijevali da se odvoje na neku veliku razliku koja bi ima jamičla riješen susret već u tim trenutcima ali sredinom trećeg perioda Real je dosegao najvećih 17 razlike u ovom susretu. Smogao je ruski tim snage za još jedan povratak, prišli su sredinom zadnje četvrtine na 64:69 ali ostali su bez gasa pa je na kraju Real ipak zabilježio uvjerljivu pobjedu. 

Campazzo s 19, te sve bolji Gabriel Deck s 15 koševa najbolji u pobjedničkom timu, s druge strane motivirani Ayon je bivšem timu ubacio 18 koševa uz 10 skokova dok je Voronov dodao 17. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi