Transakcijski rok u NBA počinje 22. juna?

Javlja Adrian Wojnarowski

Transakcijski rok u NBA počinje 22. juna?

Teme:

NBA sezona bi se trebala nastaviti 31. jula, kada će se 22 tima preseliti u Orlando i dovršiti (koliko-toliko) regularni dio takmičenja kako bi se moglo preći na play-off.

Međutim, prije nego što se sezona nastavti, počet će "transakcijski rok" u NBA ligi.

Ugledni novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski piše da bi transakcijski rok trebao početi oko 22. juna, te da će trajati do kraja sezone.

O čemu se radi?

Od otvaranja transakcijskog roka timovi će moći pretvarati "two-way" ugovore (liga u kojoj igrač igra, NBA ili G League, utiče na visinu primanja) u obične, ali i potpisivati ugovore sa slobodnim igračima.

Također, Wojnarowski piše da transakcijski rok važi za svih 30 NBA timova, a ne samo za 22 koji su "kvalifikovani" za završnicu sezone u Orlandu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi