Real se vratio u pobjednički ritam, Musa ponovo na nivou
FOTO: EPA

ACB liga

Real se vratio u pobjednički ritam, Musa ponovo na nivou

H. Zilić

Košarkaši Real Madrida vratili su se na pobjednički kolosijek i večeras su u 19. kolu španske ACB lige deklasirali Bilbao rezultat 95:80 u utakmici gdje je Real mogao slaviti i ubjedljivijom razlikom.

Prva četvrtina ponudila je efikasnu košarku i vodstvo Reala od 30:22.

U drugom periodu Bilbao je držao egal, ali Kraljevi su igrali rutinski i na odmor odlaze sa dvocifrenom razlikom, rezultat je glasio nakon dvije četvrtine 48:38 za domaće.

U trećem periodu Bilbao je bio razbije. Real je dobio treću dionicu 28:14, otišao na 24 poena razlike i sve je bilo jasno.

U četvrtoj četvrtini rutinsko odrađivanje posla, Bilbao je malo spustio zaostatak do konačnih i pomeutih

Naš Džanan Musa je odigrao još jednu utakmicu na visokom nivou, meč je završio sa 15 poena i dvije asistencije, samo je Yabusele bio efikasniji u redovima Reala sa 16 poena.

Oglasi

Kod gostiju iz Baskije Hilnason je odigrao dobar meč i pored svog imena upisao 17 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Real Madrid je lider ACB lige s omjerom 16-2, prvi pratilac je Unicaja koja je na omjeru 15-4. Sa druge strane Bilbao je na 13. pozicji s omjerom 7-11 i sve više im izmiču pozicije koje vode u play-off.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Španska ACB liga, 19. kolo:

Real Madrid - Bilbao 95:80 (30:22, 18:16, 28:14, 19:28)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Jeli i u košarci sudija određuje sudbiju kao u fudbalu za ove fašiste ili ne?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi