Granada neočekivano namučila Real Madrid, dobra partija Džanana Muse

Kraljevi uspjeli da dođu do pobjede

Granada neočekivano namučila Real Madrid, dobra partija Džanana Muse

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida danas su teže od očekivanog slavili na gostovanju kod Granade sa 83:76 u meču osmog kola španske ACB lige, a veoma dobru partiju odigrao je i bh. reprezentativac Džanan Musa.

Real Madrid je bio veliki favorit u današnjem meču, te su Kraljevi u prvom poluvremenu imali konstantnu prednost zbog čega je djelovalo da će bez problema da slave.

U prvom dijelu prednost Reala bila je većinom dvocifrena, no Granada je u finišu uspjela da smanji zaostatak, te se na pauzu otišlo kod rezultata 40:34 za goste iz Madrida.

Međutim, u trećoj četvrtini Granada je bila fantastična. Domaći su uspjeli da preokrenu jer su treću dionicu dobili sa 31:22, a u četvrtu dionicu ušlo se kod prednosti Granade 65:62.

Ipak, Granada nije uspjela da zadrži taj tempo igre jer je i Real Madrid ubacio u veću brzinu i na kraju uspio nekako da prelomi meč na svoju stranu.

Real Madrid je u četvrtoj dionici uspio da dođe do svog ritma i na kraju zasluženo pobijedi rezultatom 83:76.

Kraljeve je do pobjede vodio Campazzo sa 21 poenom, pet asistencija i tri skoka. Odličan je bio i Musa koji je na parketu proveo 25 minuta.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Bh. reprezentativac je meč završio sa 15 poena, četiri asistencije i jednim skokom. No, zakazao je šut za tri poena koji je danas bio 0-6 što od Muse nismo navikli gledati.

Što se tiče ekipe Granade istakao se odlični Kramer sa 16 poena, dok je Cheatham dodao 13 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi