Kada se udruže Hrvat i Bosanac to garantuje spektakl: Hezonja i Musa oduševili sve!

Najbolji potez prvog poluvremena

Kada se udruže Hrvat i Bosanac to garantuje spektakl: Hezonja i Musa oduševili sve!

E. Čaušević

Košarkaši Real Madrida igraju trenutno na gostovanju kod Granade meč osmog kola španske ACB lige, a u centru pažnje nakon prvog poluvremena našli su se Džanan Musa i Mario Hezonja zbog poteza koji je obilježio prvi dio ove utakmice.

Real Madrid je u Granadu stigao kao apsolutni favorit, te Kraljevi nakon prvog poluvremena imaju rezultatsku prednost od 40:34.

Od početka meča Real diktira tempo i ima prednost na svojoj strani koja je u najvećem dijelu prvog poluvremena bila dvocifrena, ali je Granada u finišu uspjela da zaostatak smanji na šest poena.

Veoma dobar meč igra i naš Džanan Musa koji je proveo 11 minuta na parketu u prvom dijelu, te je uspio da upiše osam poena, dvije asistencije i jedan skok.

Upravo je Musa bio u centru pažnje u finišu prvog poluvremena jer su on i Hezonja izveli sjajan potez kojim su prevarili cijelu ekipu Granade.

Nakon što je jedan igrač domaćeg tima pogodio slobodno bacanje Hezonja je brže bolje uzeo loptu i bacio ju Musi koji je već trčao u kontru, te je bh. reprezentativac uspio da poentira nakon odlične asistencije Hezonje.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Što se tiče hrvatskog reprezentativca on je u prvom dijelu igrao nešto više od šest minuta, upisao je jedan skok i jednu asistenciju.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi