Real Madrid s pola snage razbio rivala, prednjačio Džanan Musa

Nova ligaška pobjeda

Real Madrid s pola snage razbio rivala, prednjačio Džanan Musa

E. Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Džanan Musa, iz utakmice u utakmicu pokazuje zašto je igrač Real Madrida.

Musa je ovog ljeta potpisao za Madriđane i već je postao jedan od ključnih u rosteru koji je prepun zvijezda i vrhunskih igrača. Naš sjajni košarkaš i danas je pokazao da pripada evropskoj eliti, a s lakoćom je rešetao mrežu nemoćnog Obradorija.

Real je slavio sa 93:79 u utakmici 2. kola, a praktično je od samog početka bilo jasno da kraljevski tim neće imati problema na putu do druge ligaške pobjede.

Već nakon prvih 10 minuta na semaforu je bilo 27:12 (+15), bilo je i 19 razlike tokom drugog perioda igre, na poluvremenu plus 17 - 42:25.

U trećoj dionici Real ide i na 20 poena prednosti. Iako se gost uspio malo osloboditi i smanjiti zaostatak na 11, opet je Real u finišu na krilima Muse napravio razliku.

Musa je na kraju bio prvi strijelac Reala sa 22 poena uz četiri skoka. Na parketu je proveo 20 minuta i 56 sekundi. Imao je 3/6 za dva, te 4/6 za u šutu za tri poena.

Pored njega dobar je bio i Poirier sa 14, njegov zemljak Yabusele je ubacio 11, a Tavares 10 poena uz šest skokova. Kod gostiju hrvatski reprezentativac Bender je imao 19 poena, a Westermann 10.

Trener Reala Mateo Chus je imao priliku da rotira igrače, da neke odmori, a debitovao je i Hugo Gonzalez koji ima samo 16 godina. Pogodio je za dva u zadnjoj minuti i tako stigao do prvih poena u profesionalnoj kariejri. Jedan od najtalentovanijih evropskih igrača koja očekuje velika karijera.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real je isuviše lako ostvario dvije uvodne pobjede u ACB ligi, a Obradorio je na omjeru 1-1. Reala naravno čekaju dosta teži izazovi u Euroligi, a treba istaći da je ovaj tim prošlog vikenda osvojio Superkup Španije nakon što je u finalu pobijedio Barcelonu, uz još jednu dobru partiju Muse.

Musu ćemo gledati opet u četvrtak kada će Real gostovati Panathinaikosu u 1. kolu nove euroligaške sezone. Za vikend slijedi novi ligaški duel i to u gostima kod Unicaje, a 13. oktobra novi derbi s Barcelonom, ovaj put u Blaugrani i u okviru domaćeg prvenstva.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado_GTI
Dobar je nije što je naš. Svaka čast. Živ I zdrav bio.
5 0
NorthHZ
Bravo Musa majstore, samo tako nastavi
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi