Deck iz Reala u Oklahomu
FOTO - EPA

Dogovorena saradnja

Deck iz Reala u Oklahomu

A. Beganović

Argentinski košarkaški reprezentativac Gabriel Deck napustit će Real Madrid i karijeru će nastaviti u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA.

Kako pišu inostrani mediji, Deck je već dogovorio saradnju sa Oklahomom s kojom će potpisati trogodišnji ugovor.

Deck će biti drugi Argentinac koji je tokom sezone napustio Real kako bi karijeru nastavio u NBA. Prije njega to je uradio Facundo Campazzo koji se preselio u Denver.

U Euroligi je u ovoj sezoni prosječno postizao 8.8 poena po utakmici kojima je dodao i 3.7 skokova te 1.2 asistencije. S druge strane u prvenstvu Španije prosječno je po meču bilježio 10 poena, 4 skoka i 1.5 asistencija.

Karijeru je počeo u Quimsu odakle je stigao u San Lorenzo da bi 2018. godine pojačao "kraljevski klub".

Top Komentari

dinass
Mislim da.je pogresio jer jeste dobar igrac ali gore su svi dobri i svi su jaki kao on pa od igre na snagu nema.nista.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi