Real pobijedio Barcelonu u El Clasicu

Pobjeda Reala

Real pobijedio Barcelonu u El Clasicu

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su u El Clasicu Barcelonu 91:78...

Derbi susret 28. kola ACB lige donio zaista odličnu košarku, a na kraju su Kraljevi sasvim zasluženo stigli do pobjede.

Odlično Real otvara meč. Poveli su sa 10:3, ali se Barcelona ubrzo vratila. Međuti, Kraljevi su odigrali bolje završnicu prvog perioda nakon kojeg su imali šest poena prednosti (26:20).

Održavali su domaći košarkaši prednost tijekom kompletne druge četvrtine. Nakon 20 minuta igre i dalje je bilo plus šest (44:38), da bi Katalonci zaigrali nešto bolje u nastavku meča.

Sredinom treće dionice su uspjeli da stignu do tri poena prednosti, a u posljednjih 10 minuta ulaze sa dva poena prednosti, 61:63.

Međutim, Real u završnici pravi veliku seriju od 16:0. To je bio ključni trenutak meča, pa su Kraljevi do kraja zadržali razliku i stigli su do pobjede u velikom derbiju.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Jaycee Carroll je sa 26 poena predvodio Real Madrid u ovom susretu, dok je za Barcelonu hrvatski centar Ante Tomić ubacio 22 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.