Real ponižavao protivnika, rezultat iz druge četrvtine je priča za sebe

ACB liga

Real ponižavao protivnika, rezultat iz druge četrvtine je priča za sebe

E. Škorić

Real Madrid je očekivano i lako slavio u 14. kolu ACB lige.

Košarkaši Reala su razbili Andorru sa 91:60, a zanimljivo da je u drugoj četvrtini gostujući tim ubacio, pazite sad, samo dva poena!

Prvi period igre završen je rezultatom 24:12, a u drugoj dionici je bilo 26:2, pa je Real na poluvrijeme otišao sa 50:14!

U nastavku su domaći odlučili da malo i odmaraju, da se ne opterećuju, pa je Andorra dobro i prošla.

Thompkins je ubacio 14 poena u pobjedi Reala, dok su po 11 dodali Taylor i Tavares. Deset je ubacio Laprovittola. Jedini dvocifren kod gostiju bio je Musli sa 17 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real je lider ACB lige s omjerom 12-2, dok je Andorra na omjeru 7-7.

Valencia je na gostovanju kod Manrese poražena sa 79:76, dok je Estudiantes savladao Murciju sa 91:70. U toku ej meč Joventut - Barcelona, a Baskonia i Burgos sastaju se od 20 sati.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti