Real u derbiju bolji od Olympiakosa

Evropski prvaci ubjedljivi

Real u derbiju bolji od Olympiakosa

Posljednji meč današnjeg programa 18. kola Eurolige ujedno je bio i derbi kola, a sastali su se Real Madrid i Olympiakos.

U WiZink Centru u Madridu, domaći tim je bez većih problema savladao goste iz Pireja rezultatom 94:78 i tako ostvario svoju 15. pobjedu u ovom takmičenju.

Nakon prve četvrtine je Real vodio sa 28:23, da bi do odlaska na odmor povećao svoju prednost i na poluvremenu je bilo 54:46. Olympiakos se koliko-toliko držao u trećoj četvrtini, ali je Real u posljednjoj dionici zaigrao sjajno i dotukao velikog rivala.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Anthony Randolph iz Real Madrida, koji je meč završio sa 16 poena i osam skokova. Njegov saigrač Gustavo Ayon imao je 13 poena, četiri asistencije i sedam skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U poraženom timu je bolji od ostalih bio LeDay sa 15 postignutih poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi