Renfroe fantastičan u pobjedi Bayerna
Foto: EPA

Double-double Renfroea

Renfroe fantastičan u pobjedi Bayerna

M. Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna pobijedili su Khimki 69:60 u susretu drugog kola Eurolige.

Bavarci su odlično ušli u meč. Pogađali su sve u prvoj dionici, imali su veliki procenat šuta, a u jednom trenutku su otišli i na 11 poena prednosti tijekom prve četvrtine. Ipak, nakon prvih 10 minuta Bayern je imao plus šest.

Potpuno je tim Svetislava Pešića dominirao u drugoj dionici. Prednost je rasla iz napada u napad. Imali su i 18 razlike, a na odmor su otišli sa plus 13, 45:31.

Nastavak meča je ponudio također dosta dobru košarku. Oba tima su držala visok procenat šuta, a Khimki je u finišu trećeg perioda uspije da trojkom dođe do minus osam na ulasku u posljednju četvrtinu, 59:51.

Očajan šut imali su gosti u posljednjoj dionici. To je Bayern iskoristio da osigura trijumf u ovom susretu, prvi u ovoj sezoni.

Bh. reprezentativac Alex Renfroe bio je ponovo sjajan, te je upisao double-double. Ubacio je 10 poena, imao je 11 skokova i pet asistencija, a najefikasniji je bio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Nihad Đedović sa 16 poena i osam skokova.

U još jednom večerašnjem meču Unicaja je kao gosta savladala Maccabi iz Tel Aviva rezultatom 93:82.

Kuzminskas sa 23 i Jamar Smith sa 17 poena su predvodili španski tim do pobjede, dok je kod izraelskog velikana Taylor Rochestie ubacio 18 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Alexey Shved je ubacio 16 poena za goste, a James Augustine je dodao 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.