Repeša: Ispunili smo cilj

Repeša sa Unicajom do šestog trijumfa u Euroligi

Repeša: Ispunili smo cilj

Unicaja je pobjedom nad Prokomom osigurala TOP 16 fazu. Ekipa iz Malage je nakon početnog poraza od Maccabija, došla do šest vezanih trijumfa. 

Jasmin Repeša, trener Unicaje, bio je izuzetno zadovoljan zbog plasmana u narednu fazu takmičenja:

 

"Željno smo očekivali da se kvalifikujemo u TOP 16 fazu. To je bio naš cilj. Svaka utakmica u Euroligi je teška, a kada pobijedite u šest zaredom onda je to veliki rezultat. Sada smo u odličnoj poziciji i igrat ćemo rasterećeni do kraja. Bilo je važno da pobijedimo, ali drago mi je da niti jedan od igrača nije odigrao više od 25 minuta, jer u posljednje vrijeme jako mnogo putujemo, a malo treniramo."

 

Zadovoljan pobjedom bio je i Kosta Perović, centar ekipe iz Malage:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

"Bila je teška utakmica. Imali smo četiri susreta u gostima do sada i trebali smo ovu pobjedu. Poraz u prvenstvu od Estudiantesa ostavio je traga i zaista smo željeli trijumf večeras. Osigurali smo nastup u narednoj rundi takmičenja." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.