Reprezentativka BiH u najboljoj petorci prvog kola kvalifikacija za EP
Foto: fiba.com

Sjajna partija Janquel Jones nije prošla neopaženo

Reprezentativka BiH u najboljoj petorci prvog kola kvalifikacija za EP

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je na najbolji mogući način počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pobjedom nad favorizovanom Rusijom - u Rusiji.

BiH je slavila rezultatom 70:69, a našu selekciju je predvodila Janquel Jones. Sjajna košarkašica sa bh. pasošem (rođena na Bahamima) je upisala svoj debi za našu selekciju i odmah oduševila. Naime, ona je susret u Rusiji završila sa učinkom od 29 poena i 16 skokova.

To joj je osiguralo i mjesto u najboljoj petorci prvog kola kvalifikacija za EP, prema izboru FIBA-e.

Janquel Jones u najboljoj petorci društvo prave Hrvatica Ivana Dojkić, Eilidh Simpson iz Velike Britanije, Ashley Walker iz selekcije Rumunije, te Litvanka Laura Juskaite.

Jones je i u izboru za MVP-ja prvog kola kvalifikacija, a glasati možete na OVOM linku.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Bravo,dobro gura,idemo je izglasati,zasluzila je!?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi