Revanširati se za težak poraz
Ivan Ivanović, jedan od najboijih Bosninih igrača

KK Bosna u NLB ligi dočekuje Zadar

Revanširati se za težak poraz

Košarkaši Bosne ASA BHT večeras se žele revanširati Zadranima za poraz u prvom dijelu sezone kada je u dvorani “Krešimir Ćosić” protivnik slavio sa 101:57.

Bosnu je tada vodio Alen Abaz, a Zadar Aleksandar Petrović. Od te utakmice oba tima su promijenila trenere. Ekipu “studenata” je više nego uspješno preuzeo Vlada Vukoičić koji hvali protivnika, ali…

”Izuzetno cenimo rivala jer je reč o ekipi koja je u nekoliko segmenata najbolja u ligi. Posebno su dobri u napadačkom učinku, ali se ne bih složio sa nekim konstatacijama da ne igraju odbranu. Zadar želi ulazak među četiri tima kako bi stekao mogućnost organizacije finalnog turnira, a naravno i prvo mesto na Jadranu. To znači da mu je svaki susret jako važan. Naravno da smo svesni ovih činjenica, ali mislim da znamo i način na koji možemo parirati. Važno je da budemo na nivou nekoliko prethodnih mečeva koji smo rešili u svoju korist i ukoliko ispoštujemo dogovor verujem da ćemo slaviti”, naglasio je Vukoičić.

Od dolaska mladog srbijanskog stručnjaka na klupu Bosne Božo Đurasović dobiija sve veću minutažu.
“Zadar je u usponu forme, ali je mnogo bolji i sigurniji kao domaćin nego u gostima. Zbog toga sam ubjeđen da ako ispunimo trenerove zamisli možemo nadigrati rivala”, istakao je Đurasović.

Meč u, nadamo se toploj dvorani “Mirza Delibašić” počinje u 20.15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.