Rick Fox objasnio šta se dešavalo kad su mediji objavili da je poginuo u Bryantovom helikopteru

Bivši košarkaš LA Lakersa

Rick Fox objasnio šta se dešavalo kad su mediji objavili da je poginuo u Bryantovom helikopteru

E. Čaušević

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant poginuo je u nedjelju u stravičnoj nesreći u blizini Los Angelesa.

Cijeli svijet je ostao u šoku kada je potvrđeno da je Bryant stradao u helikopterskoj nesreći u kojoj je poginulo još osam osoba uključujući njegovu 13-godišnju kćerku Giannu.

Mediji su špekulisali o tome ko se pored Bryanta i Gianne nalazi u helikopteru dok su čekali zvanične informacije iz policije. Tako se pojavila vijest da je poginuo i još jedan bivši košarkaš LA Lakersa, Rick Fox.

Međutim, na svu sreću brzo je demantovano da se Fox nalazio u helikopteru. Bivši košarkaš Lakersa govorio je o tome šta se dešavalo u nedjelju, te da nije odmah ni znao zbog čega mu mobitel toliko zvoni.

"Sve ovo je jako teško za sve nas, a porodicama koje su izgubile svoje voljene je najteže. Šaljemo im molitve i utjehu. Moja porodica je prošla kroz težak period dok se sve ovo dešavalo. Od prijatelja sam čuo šta se desilo. Prvo sam mislio da govori za Jamesa i Kobeja i tog rekorda, ali mi je onda rekao da trebam sjesti i poslao mi je vijest šta se desilo. Nisam mogao da vjerujem. Bio sam u velikom šoku. Pričao sam s djecom o Kobeju, a onda je telefon počeo da zvoni kao lud", rekao je Fox i dodao.

"Mislio sam da me svi zovu da mi kažu to oko Kobeja. Onda sam vidio da me zove najbolji prijatelj. Nikome se nisam javljao jer sam pričao s djecom, ali je on bio baš uporan. Javio sam se i on je samo rekao 'Pa, ti si živ'. Rekao sam da jesam, nije mi bilo jasno šta priča. Onda su me zvali mama, sestra i mnogi drugi. Bilo je jako teško objasniti svima da nisam bio u helikopteru. Drago mi je da je to završeno jer je pogodilo jako teško moju porodicu koja je mislila da sam mrtav".

Top Komentari

DylanDog
Šta bi se dogodilo tek da nastrada Wanda ili Georgina, onog Ronalda?Ne daj Bože. Ubili bi nas na SS... Pustite čovjeka da počiva u miru! Gotivio sam ga za života, a zgadit' ćete mi ga posthumno... Počivaj u miru Kobi...
2 4
DylanDog
Ko kaže da sam ljut? Gdje kod nas? USA ili BiH? Što ti nisi izašao na proteste? Sportski je portal, piše se o sportisti ok, ali o stvarima koje nisu vezane za sport. Zar ne?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi