Ricky Rubio: Život je veći od košarke

Govorio o igračima NBA lige koji nisu došli na SP

Ricky Rubio: Život je veći od košarke

Edmir Škorić

Ricky Rubio predvodio je Španiju do pobjede nad Tunisom na otvaranju Svjetskog prvenstva u košarci.

Nakon utakmice, Rubio se pojavio na press konferenciji, a jedno od glavnih pitanja koje mu je postavljeno bilo je: "Zašto se većina NBA zvijezda ne odaziva na pozive u nacionalne timove?"

"Teško je to pitanje, jer ne znam svačiji slučaj. Svako ima drugačiji razlog. Ne možete im suditi na isti način. To je rečeno, naravno da se želite natjecati, dati sve za svoju državu, ali istovremeno morate da vodite računa i o sebi. Ponekad birate - ili vi ili porodica. Život je veći od košarke, to ne možemo zaboraviti. Ipak, moramo da se fokusiramo na igrače koji su ovdje, a ne na one koji nedostaju. Kladim se da imaju dobar razlog zašto nisu ovdje", rekao je Rubio.

"Imao sam sjajno ljeto, puno samopouzdanja. Vježbao sam fizički i mentalno. Marc Gasol je ovdje veliki momak, ali imamo dobar sastav i pored njega. Imamo puno iskustva. Igrati za reprezentaciju je uvijek drugačije. Igrate se s prijateljima, igrate za porodicu i za zemlju, to je nešto veliko", dodao je sjajni playmaker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti