U posljednjoj pripremnoj utakmici pred SP Furija savladala Gauchose
Ricky Rubio u velikoj je formi pred skori početak SP (foto: Eurohoops)

Trijumf Španjolske nad Argentincima

U posljednjoj pripremnoj utakmici pred SP Furija savladala Gauchose

U zadnjoj pripremnoj utakmici pred Mundobasket i za jednu i za drugu reprezentaciju, košarkaši Španjolske savladali su selekciju Argentine rezultatom 84-76.

Svoju najefikasniju utakmicu u dresu nacionalnog tima odigao je Ricky Rubio koji je možda i prvo ime Scariolovog tima na ovim pripremama. Rubio je zabio 25 poena i uz osam asistencija bio najzaslužniji za ovaj trijumf Furije.

Willy Hernangomez dodao je 14 a Pau Ribas 11 za pobjednike. 

Neuništivi Luis Scola postigao je 24 koša za Gauchose koji su igrali bez Facunda Campazza koji se ozlijedio u pripremnom susretu protiv Rusije i čiji je nastup na SP još uvijek jako neizvjestan. Gabriel Deck je bio dobar sa 16 koševa dok je Laprovittola dodao 13 poena za Argentinu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi