RMU Banovići i Orlovi u finalu bh. prvenstva za košarkašice
RMU Banovići braniće titulu prvaka države osvojenu prošle godine

Finalna serija bh. prvenstva za košarkašice

RMU Banovići i Orlovi u finalu bh. prvenstva za košarkašice

E. Dindić

Protekli vikend odigrane su polufinalne utakmice bh.košarkaškog prvenstva za žene. Orlovi su očekivano dvokorakom prošli ekipu Leotara i plasirali se u finale. 

S druge strane branilac naslova RMU Banovići također nisu imali većih problema u duelu protiv Play Offa iz Sarajeva.

U jučerašnjoj utakmici u Sarajevu savladali su domaći tim rezultatom 75:46, te tako ponovo se domogli još jednog finala.

U tom susretu nije bilo previše uzbuđenja izabranice Gorana Jurčenka od početka susreta su vodile i bilo je samo pitanje sa koliko poena prednosti će završiti ovaj susret.

Pobjednički sastav predvodila je Danira Musić sa 19 poena dok je Latina Dušanić dodala 14.

Kod domaćeg sastava standardno dobru partiju je odigrala Sandra Azinović sa 12, odnosno Azra Alispahić sa 10 poena.

Finalna serija između RMU Banovića i Orlova igra se na tri dobijena susreta, dok prednost domaćeg terena imaju košarkašice iz Banovića.

Podsjetimo, obje ekipe plasmanom u finale obezbjedile su učešće u WABA ligi za iduću sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije