ŽKK RMU Banovići demolirao Slobodu
Domaće košarkašice nastavlju redom da pobjeđuju u bh. prvenstvu

17. kolo Premijer lige BiH za košarkašice

ŽKK RMU Banovići demolirao Slobodu

E. Dindić

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice svoj susret večeras su odigrale košarkašice RMU Banovića i Slobode iz Novog Grada. Bila je ovo igra mačke i miša u kojoj su domaće košarkašice slavile sa ubjedljivih 103:34 (63:16). 

Odlično su domaće košarkašice otvorile utakmicu i nakon prvog perioda imale su prednost od 32:7. U drugom periodu ta se prednost povećala, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 63:16.

U nastavku susreta trener domaćeg tima Goran Jurčenko dao je priliku svim košarkašicama, koje nisu dopuštale da se smanji stečena prednost, te su na kraju upisale ubjedljivu pobjedu rezultatom 103:34.

Najefikasnija u domaćem sastavu bila je bila je Ajla Ikanović sa 18 poena, dok je Naida Glotić dodala 14. Gošće iz Novog Grada predvodila je Gorana Marijanović sa 19 poena i 12 skokova.

RMU Banovići- Sloboda 103:34

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Banovići: Ikanović Dž. 7, Musić 4, Zubac 12, Šćekić 5, Dušanić 6, Demirović 7, Glotić 14, Ikanović A. 18, Karić 4, Ibrić 6, Lačić 12, Bučuk 8. Trener: Goran Jurčenko.

Sloboda: Božičković, Goronja, Kondić 5, Marjanović 19, Duratović 9, Dakić, Ovuka, Trbulin, Marin 1, Stupar. Trener: Ljiljana Božičković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti