Roberson među najboljim košarkašima francuskog prvenstva

Okom statistike

Roberson među najboljim košarkašima francuskog prvenstva

Haris Zilić

Bh. reprezentativac John Roberson je ove sezone iz španskog Estudiantesa prešao u francuski Strasbourg.

Roberson se odmah pokazao kao sjajno pojačanje i izrastao u lidera francuske ekipe.

Naš košarkaš igra fenomenalno i u TOP 5 je strijelaca LNB prvenstva sa prosjekom 17.9 poena po meču, dok je prošle sedmice bio proglašen za igrača kola u FIBA Ligi prvaka.

Prvi košgeter prvenstva je Chris Warren iz Orelansa sa 20.9 poena po meču, Lasan Kromah iz Sur-mera ima prosjek 18.9, na prosjeku 18.6 je Brandon Jefferson iz Pau Ortheza, a Nicolas Lang iz Limoegsa je četvrtoplasirani sa prosjekom od 18.5 poena.

Roberson je trenutno i 12. asistent lige, sa prosjekom od 4.9 asistencija po utakmici, dok još jedan bh. reprezentativac pruža solidne partije u francuskom prvenstvu, a riječ je o Miralemu Haliloviću koji nastupa za Levallois i 12. je skakač lige sa 6.1 skokom po meču.

Top Komentari

Pajkan
A nekima ko fol ne valja u repci.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi