Nestanak diva iz Rumunije - Snovi su mu uništeni na okrutan način, drugog izbora nije imao

Robert Bobroczky odustao od karijere

Nestanak diva iz Rumunije - Snovi su mu uništeni na okrutan način, drugog izbora nije imao

M. Šljivak

Robert Bobroczky ime je momka iz Rumunije koji je zbog pojave na košarkaškim parketima izazivao veliku pažnju. Razlog je njegova visina od 231 centimetra, izuzetno mala kilaža, ali i njegov fizički izgled prema kojem je bilo komentara.

Robert Bobroczky je sa svojih 231 centimetar visine bio jedan od najviših košarkaša ikad. Međutim, danas 23-godišnji Rumun više nije u ovom sportu i njegovo zdravstveno stanje mu ne dopušta da se bavi sportom.

Bobroczky je privlačio pažnju gdje god da se pojavio. Njegova košarkaška avantura krenula je 2014. godine u Italiji gdje je igrao za poznatu ekipu Stella Azzurra, a potom je kao 15-godišnjak otišao u Sjedinjene Američke Države.

Rumun je nastupao za srednju školu Geneva, a zatim i Saint John u saveznoj državi Ohio. Gdje god bi došao njegov izgled je bio u prvom planu jer se ne viđa svaki dan div od 231 centimetra i kilažom koja ne prelazi 100 kilograma.

Robert Bobroczky dečko je o kojem se često pisalo

Međutim, nakon što je ostao bez nastupa na koledžu Rochester bilo je jasno da od njegove karijere neće biti ništa. Zdravstveni problemi ne dozvoljavaju mu da se bavi košarkom i on je 2022. godine završio karijeru.

Oglasi

Zbog ogromne visine njegove kosti se nisu pravilno razvijale. Skolioza mu je utjecala na kičmu i donji dio leđa, konstantno je bio pod ljekarskim nadzorom, napravio je nekoliko operacija, no nije to previše pomoglo.

Očekivano, uslijedili su problemi i s koljenima. Zbog njih i zbog drugih zdravstvenih problema morao je reći zbogom košarci i posvetio se drugim životnim stvarima.

On je ostao u SAD-u. Vodi svoj podcast s prijateljima i okrenuo se uživanju u stvarima koje voli.

Roditelji su mu također izuzetno visoki

Iako mnogi misle da je njegova nevjerovatna visina nastala zbog poremećaja hormona rasta, ljekarska istraživanja utvrdila su da je s hormonske strane s njim sve u najboljem radu i da je jednostavno genetika roditelja razlog njegove visine.

Njegov otac Zsigmond Bobroczky bivši je košarkaš. Rođen je u Mađarskoj i igrao je u Rumuniji gdje je prije 23 godine i rođen Robert. Očeva visina je 217 centimetara.

Mama Brunhilde je bivša odbojkašica i rukometašica. Imala je visinu od 186 centimetara, a Bob je već s osam godina bio viši od nje i imao je 188 centimetara.

Već s 12 godina je pretekao i oca. Imao je 218 cm visine, a na kraju je dogurao do visine od nestvarnih 231 centimetara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi