Čudo od čovjeka s 500 miliona na računu - Poznati Francuz mijenja svijet i uzima nestvarne cifre
Bogatstvo nekadašnjeg veznjaka Arsenala procjenjuje se na 500 miliona eura (Foto: Instagram)

Flamini je stekao nestvarno bogatstvo

Čudo od čovjeka s 500 miliona na računu - Poznati Francuz mijenja svijet i uzima nestvarne cifre

Midhat Šljivak

Ljubitelji fudbala, posebno navijači Arsenala, dobro znaju ko je Mathieu Flamini. Nekadašnji veznjak Topnika imao je zaista dobru fudbalsku karijeru, no o njemu se mnogo više priča nakon odlaska u penziju jer je zaradio milijarde dolara za svoju kompaniju, a i on je sam težak oko 500 miliona eura.

Mathieu Flamini iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru. Francuski veznjak 'proizvod' je Marseillea, najbolje dane karijere proveo je u Arsenalu (dva mandata), a nastupao je još za AC Milan, Crystal Palace i Getafe, gdje je 2019. godine otišao u penziju.

Francuz je tokom karijere zaradio solidne cifre. Nisu to bile desetine miliona eura godišnje, kao što su bile kod velikih zvijezda, ali je uzeo sasvim dovoljno da već tokom igračke karijere pokrene biznis koji mu je donio nestvarne cifre.

On je još 2008. godine s prijateljem Pasqualeom Granatom osnovao kompaniju GF Biochemicals, koja se bavi istraživanjima oko klimatskih promjena i pronalaženjem alternativnih izvora goriva.

Uspjeli su razviti gorivo koje se može upotrijebiti umjesto nafte i to im je donijelo nestvarno bogatstvo. Sama kompanija vrijedi više od 20 milijardi eura, a Flamini i Granta su pokupili 'kajmak'.

Oglasi

Račun bivšeg francuskog veznjaka je pun. Navodno je na njemu trenutno barem 500 miliona eura, te Flamini spada među najbogatije bivše sportiste.

Mathieu Flamini danas je težak 500 miliona eura (Foto: Instagram)

On je prethodnih godina odbijao navode o ciframa koje su se pojavile u medijima. Tada je vrijednost kompanije prema određenim informacija bila i veća, no ispostavilo se da je tek sad dostigla najveću vrijednost.

"Nije istina da firma ima 30 milijardi eura. To je ukupna vrijednost tržišta koju želimo napasti s tehnologijama koje smo razvili posljednjih godina", rekao je Flamini i očigledno da je gotovo četiri godine kasnije uspio napraviti ogromne cifre jer mu kompanija vrijedi više od 20 milijardi eura.

Kompanija koja je u vlasništvu Flaminija i Granate ima 50 zaposlenih. Glavno sjedište je u Parizu, a imaju ih i u Nizozemskoj, te Sjedinjenim Američkim Državama. Radi izuzetno naporno kako bi spasio svijet.

"Ne radim samo kad spavam. Više i ne računam sate. Želim biti dio mlade generacije koja će se pobrinuti za bolje sutra", riječi su nekadašnjeg fudbalera.

Oglasi

Arsenal je klub koji je Flaminiju obilježio karijeru

Mathieu Flamini je u Arsenal stigao iz Marseillea za cifru od 480.000 eura. Doveo ga je Arsene Wenger i nije pogriješio.

Iako ovaj veznjak nikada nije bio glavni igrač veznog reda, bio je veoma zahvalan fudbaler, pa je konstantno dobijao šansu za igru.

U dresu Topnika nastupio je 246 puta i postigao je 13 golova. Uzeo je tri trofeja FA Kupa i Community Shield, dok je s AC Milanom uzeo titulu prvaka Italije.

Reprezentacija Francuske nije previše računala na njegove usluge. Odigrao je samo tri utakmice za Trikolore, no nikada nije žalio zbog toga jer je imao sasvim pristojnu karijeru koju je okončao 2019. godine.

Fudbal je međutim očigledno bio samo zadovoljstvo jer je već od 2008. godine krenuo s biznisom koji mu je danas donio nevjerovatne cifre na računu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi