Luka Dončić i garaža sa 'zvijerima' kakve nigdje drugo nećete naći
U garaži Luke Dončića se svašta može naći

Zanimljiv izbor Slovenca

Luka Dončić i garaža sa 'zvijerima' kakve nigdje drugo nećete naći

Midhat Šljivak

Luka Dončić ima samo 24 godine, ali je već godinama unazad velika košarkaška zvijezda. On je trenutno pod ugovorom s Dallas Mavericksima od 215 miliona dolara, a to znači da sebi može priuštiti automobile kakve god želi. Njegova garaža vrijedi oko milion dolara i mnogo toga zanimljivog se u njoj može naći.

Luka Dončić ima garažu s impresivnom kolekcijom automobila. Ne štedi Slovenac kada je u pitanju kupovina ljubimaca na četiri točka, pa njegova garaža trenutno vrijedi oko milion dolara.

Sve je počelo sa starim Fićom. Dobio ga je na poklon za 18. rođendan i znao ga je često koristiti na ulicama Ljubljane.

Luka Dončić sa čuvenim Fićom 

Ipak, odlaskom u Sjedinjene Američke Države i zaradom ogromnog novca, Luka je odlučio da se počasti istinskim mašinama. Ima tu i zanimljivih automobila, ali i pravih zvijeri.

Najveću pažnju svakaki privlači tenk kojeg posjeduje. 'Apocalypse Proof' Hellfire Jeep nešto je u čemu se pojavljivao na utakmicama i radi se o pravoj zvijeri vrijednoj 200.000 dolara.

Oglasi

Ovaj jedinstven primjerak automobila ima 750 konjskih snaga, 6.2-litarski VH motor i maksimalna brzina mu dostiže 180 km/h. Ima pogon na šest kotača.

'Apocalypse Proof' Hellfire Jeep prvo je čudovište na točkovima

Među zanimljivijim automobilima koje posjeduje Dončić je i terenac Ford Bronco iz 1967. godine. Cijena mu je oko 61.000 dolara. Stari model ima duplu cijenu u odnosu na novi iz 2023. godine i zaista je prava mašina.

Ford Bronco iz 1967. godine interesantan je izbor Luke Dončića

Njega pokreće 4.7-litarski V8 motor sa 200 konjskih snaga i malo je 'nabildovan' u odnosu na standardne modele koji su s 2.8-litarskim motorom i 105 konjskih snaga.

Pored ove dvije mašine u garaži čudesnog Slovenca mogu se naći i poprilično brze zvijeri. Omiljen mu je Porsche, pa je odlučio da se počasti s verzijama 911 Turbo S i Panamerom E-Hybrid.

Porsche 911 Turbo S

911 Turbo S je također izrađen po posebnoj narudžbi. Košta 216.000 dolara,ima 3.8-litarski turbo motor i brzinu do 100 km/h dostiže za 2.6 sekundi. Maksimalna brzina je 330 km/h. Panamera E-Hybrid je nešto slabiji. Ima 455 konjskih snaga i košta nešto više od 100.000 dolara.

Porsche Panamera E-Hybrid

U garaži mu je i Lamborghini Urus s četverolitarskim V8 motorom i 641 konjskom snagom, te Audi A7 kojeg je kupio još 2017. godine za 85.000 dolara, no vrijednost je od tada dosta pala i mogu ga priuštiti obični građani.

Luka izuzetno uživa u automobilima i mora se priznati da ima izuzetan izbor.

Oglasi

Najnovije vijesti