Rocketsi bez Minga bolji od Lakersa

NBA playoff

Rocketsi bez Minga bolji od Lakersa

Iako je nastupao bez povrijeđenog Yao Minga, Houston je pokazao da nisu „one man band“, te su i bez svoje najveće zvijezde savladali LA Lakerse u Los Angelesu.

Rocketsi su pobjedom 99:87 izjednačili rezultat u seriji na 2:2, predvođeni utakmicom karijere rezerviset Aaron Brooksa, koji je ubacio Lakersima 34 poena, dok je s druge strane Pau Gasol ubacio 30, a Kobe Bryant skromnih 15 poena.

Polufinalisti Istočne konferencije Boston Celtics i Orlando Magic također su  izjednačeni po broju pobjeda 2-2 nakon što je Celticsov Glen Davis zakucao u zadnjoj sekundi utakmice za pobjedu 95:94 nad Magicom.
 
U Orlandu je Paul Pierce zabio 27 poena, dok su Davisom i Rajon Rondo ubacili po 21 koš. Magic je uspio sustići vodstvo Celticsa od osam koševa dva puta - prvi put sa dva slobodna bacanja Dwighta Howarda 49,6 sekundi do kraja i onda opet sa bacanjima Rasharda Lewisa 11,3 sekunde do kraja, ali do pobjede ipak nisu stigli.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.