Rocketsi slavili, na ruku im išao rezultat Utaha

NBA liga

Rocketsi slavili, na ruku im išao rezultat Utaha

Edmir Škorić

Houston Rocketsi su protekle večeri upisali veoma važnu pobjedu.

Rocketsi su sa 129:105 trijumfovali u Minnesoti i sada su na pobjedu od play-offa, budući da je Utah poražena od Dallasa, što je odgovaralo Jamesu Hardenu i društvu.

Upravo Harden je sa 34 poena predvodio Rocketse do nove pobjede, dok je Ariza dodao 21 poen. Muhammad je ubacio 23 u sastavu domaćih.

Dakle, Houstonu sada pripada ta osma, posljednja pozicija na Zapadu pred doigravanje, obzirom da je Dallas sa 101:92 slavio u Utahu. Hayward je ubacio 26 poena, ali to nije bilo dovoljno za Jazzere. Williams sa 23 i Nowitzki sa 22 bili su najbolji u redovima gostiju.

Cleveland Cavaliersi su u jednom od derbija Istoka sa 109:94 porazili Atlanta Hawkse, što je lideru nešto slabije konferencije bila 57. pobjeda i uvjerljivo je prvi uoči doigravanja, dok će Hawksi po svemu sudeći biti treći na kraju.

Kyrie Irving i LeBron James su bili jako raspoloženi, pa je prvi ubacio 35 poena, a drugi 34. Bazemore je kod Atlante ubacio 243 poena. 

Bez Nikole Vučevića je Orlando bio bolji od Milwaukee Bucksa rezultatom 107:98, dok je Chicago u New Orleansu pobijedio Pelicanse sa 121:116. U duelu Brooklyna i Washingtona, gosti su slavili sa 120:111. Hrvat Bojan Bogdanović je ubacio 20 poena u porazu Netsa.

Oklahoma je na krilima Duranta, koji je ubacio 34 poena, savladala Los Angeles Lakerse sa 112:70. Westbrook ej dodao 13 poena uz 10 skoskova i 14 asistencija (triple-double), a Kobe Brynat na drugoj strani je ubacio 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi