Rođak Luke Dončića otvorio dušu: Puno mi je srce kada neko iz ovakve sirotinje krene putem slave

Porodica Dončić porijeklo vodi sa Kosova

Rođak Luke Dončića otvorio dušu: Puno mi je srce kada neko iz ovakve sirotinje krene putem slave

M. Šljivak

Luka Dončić ove sezone briljira u dresu Dallas Mavericksa.

Mladi Slovenac je već sada kandidat za najkorisnijeg igrača NBA lige, a svakako je veoma interesantno da Luka porijeklo vodi sa Kosova.

U mjestu Biča i dalje živi jedan dio porodice Dončić, odnosno brat Lukinog djede Srbobrana.

"Ovdje smo brat i ja odrasli. Srbobran je zbog teških uslova života prije 40 godina napustio Biču i otišao je u Sloveniju. Tamo su dobili sina Sašu, koji je isto bio košarkaš. Ali njegov Luka nas je sve toliko obradovao da sad stalno prati američku ligu", rekao je Stojan i nastavio je:

"Meni je puno srce i svih nas rođaka, što je neko naš iz ovakve provincije i sirotinje krenuo putem slave. I ja sam zbog njega postao popularan i pitaju me šta mi je Luka".

Stojan se često čuje sa Lukinim ocem Sašom, ali da ne očekuje zvijezdu Dallasa u Biču.

"Čujemo se često sa Lukinim ocem. Nije pogodan trenutak za Lukin dolazak. Vrijeme je učinilo svoje, udaljilo ga je od porodičnog korijena", poručio je Stojan.

Top Komentari

Honduras
čuj Srbobran sunce ti poljubim hahahahha
13 0
Haroldinjo
Nije srbobran vec gromobran hahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi