Ponovo oduševili navijače: Partizan doveo i četvrto pojačanje

Iz NBA lige u beogradski klub

Ponovo oduševili navijače: Partizan doveo i četvrto pojačanje · Zvanično

E. Čaušević

Beogradski Partizan želi da se vrati u sami vrh evropske košarke već u novoj sezoni.

Partizan prethodnih godina nije baš imao zapažene rezultate, ali čini se da su u beogradskom klubu konačno "stali na noge".

Navijači su bili oduševljeni kada je potvrđeno da se Željko Obradović vratio u klub i da će biti novi trener, a ubrzo nakon toga počeli su pristizati novi igrači.

Najzvučnije pojačanje je sigurno Kevin Punter koji je potpisao dvogodišnji ugovor s Partizanom za koji će dobiti čak tri miliona dolara.

Međutim, beogradski klub nije prestao s iznenađenjima jer su danas saopštili da su doveli novo pojačanje.

Naime, novi košarkaš Partizana je Rodions Kurucs koji je također potpisao ugovor na dvije godine sa ovim klubom.

Oglasi

Novi košarkaš Parnog valjka, započeo je karijeru u Rigi, odakle je 2015. godine prešao u Barcelonu, sa kojom je osvojio Kup Kralja i nastupao u Euroligi.

Prije tri godine odlučio se okušati u NBA ligi gdje su ga na draftu izabrali Brooklyn Netsi. Zanimljivo da je Kurucs u Netse došao kada i Džanan Musa, ali se nije dugo zadržao u ovom klubu.

Kurucs je odigrao dvije sezone za Netse, a zatim je trejdovan u Houston Rocketske gdje se nije dugo zadržao, te je još igrao za Milwaukee Buckse.

Međutim, ovaj 23-godišnji Latvijac odlučio je da se vrati u Evropu i to u redove Partizana, te će sigurno biti veliko pojačanje za beogradski klub.

Top Komentari

makelele
U jebte partizan ce biti bas brutalan... jos samo Musu da dovedu, da ima neko da maše peskirima
11 3
Husrefbeg22
KK Peskiri!! Manite se pisanja o ovim supcima. Sta nas u BiH zanima kosarka u Srbiji = 0.00 %
10 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi