Partizan Amerikancu dao najveći ugovor u historiji srbijanske košarke
Foto - EPA

Kevin Punter postao milioner

Partizan Amerikancu dao najveći ugovor u historiji srbijanske košarke

M. Šljivak

Beogradski Partizan potpisao je dvogodišnji ugovor sa američkim košarkašem Kevinom Punterom (28), a ovaj ugovor je navodno najveći u historiji srbijanske košarke.

Punter će za dvije godine u crno-bijelom dresu dobiti čak tri miliona dolara, a to je najveći ugovor u historiji regionalne i srbijanske košarke.

Punter je postao prvo pojačanje beogradskog kluba od povratka legendarnog Željka Obradovića na klupi i njegovim angažovanjem su najavili velike stvari.

Amerikanac je na stolu imao ponude velikana. Odbio je Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos i CSKA Moskvu, a sada je jasno zbog čega je to napravio.

Odlični bek proteklu sezonu je proveo u Olimpiji iz Milana sa kojom je igrao završni turnir Eurolige i gdje je ubacivao 14.3 poena po utakmici.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kevin Punter je u profesionalnu karijeru počeo 2016. godine u grčkom Lavriju. Igrao je potom u Belgiji i Poljskoj, a ozbiljna karijera kreće potpisom za Virtus 2018. godine.

Sa timom iz Bologne je osvojio Ligu prvaka, a zatim je nastupao još za Olympiacos, Crvenu zvezdu i Olimpiju Milano.

Promo

Top Komentari

stranputica
Auuuuuuu, pa oni će imati budget 15 miliona....
1 1
Realist
Game over
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi