Rodriguez: Nisam izdao Real, nisu me mogli dovesti

Novi košarkaš CSKA iz Moskve

Rodriguez: Nisam izdao Real, nisu me mogli dovesti

D. Rakanović

Sjajni španski playmaker Sergio Rodriguez vratio se u Evropu i potpisao dvogodišnji ugovor sa ekipom CSKA.

"Moj odnos sa Madridom je uvijek bio sjajan s obzirom na to koliko godina sam proveo tamo i šta sam sve postigao. Uvijek ću imati sjajne uspomene i uvijek ću biti dio Realove tradicije. Razumijem okolnosti. Očekivao sam nešto u NBA što bi me ubjedilo ili privuklo. Kada stvari nisu krenule željenim tokom, razgovarao sam sa Realom, ali oni su već tada kompletirali roster i tamo nije bilo mjesta za mene. Razgovarali su sa mojim agentom o budućnosti, ali su rekli da ovog ljeta ne mogu da me dovedu. Ne razumijem zašto je to izdaja, najbolja opcija da se takmičim za sve titule ove godine bila je da dođem u CSKA“, rekao je Rodriguez za El Mundo. 

Španac je otkrio da nakon što je završila sezona planirao je ostati u najjačoj ligi na svijetu. 

"Kada se sezona završila, da, želio sam da ostanem u NBA. Uvijek sam to govorio. Mislio sam da će tamo biti boljih ugovora za mene. Međutim, tržište je bilo drugačije u odnosu na prošlu godinu i ponude mi nisu garantovale da ću igrati više od godinu dana na istom mjestu. Već sam živio u Philadelphiji i zavolio sam grad, ali u ovom trenutku ne mogu da postavljam kratkoročan cilj. Mnogi igrači mojih godina dobijali su takve ugovore, ali to se nije isplatilo. Želio sam profesionalnu i ličnu stabilnost. CSKA je odlična opcija. Bio sam impresioniran njihovom željom da me dovedu. Bilo bi teško odbiti takvu ponudu“, rekao je Rodriguez. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"U NBA sam bio u najboljoj ligi na svijetu, igrao sam protiv najboljih svake noći. Ovdje je drugačije. Igrate kako biste pobijedili u maju ili će sve drugo biti neuspjeh. To je ono što mi je trener Itudis rekao. Takve okolnosti odgovaraju mojoj igri. Pritisak će mi odgovarati“, zaključio je Rodriguez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi