Nije u šoldima sve: Tako je to kada se Roko Leni Ukić vrati tamo gdje je počeo

Iza sebe ima bogatu karijeru, ali još ima šta za pokazati

Nije u šoldima sve: Tako je to kada se Roko Leni Ukić vrati tamo gdje je počeo

S. Mlaćo
Nekadašnji hrvatski reprezentativac Roko Leni Ukić donio je novu zanimljivu odluku.

Naime, Ukić će odigrati još jednu sezonu u 39. godini života za svoj matični KK Split i to ponovo besplatno.

Ukiću je na ljeto istekao ugovor sa Spličanima, te je tada kazao da će se vratiti kada budem optimalno fizički spreman.

Ipak, brzo se vratio i sada će zaigrati protiv Mornara u ponedjeljak.

"Povratak se dogodio brže od očekivanog uslijed situacije s ozljedama. Nije realno da već sada budem na sto posto, ali već mjesec dana treniram s ekipom i vjerujem da mogu pomoći. A što reći, evo moje sezone broj 23, idem dalje, pa ćemo vidjeti gdje ću stići", rekao je Ukić.

On je karijeru počeo u Splitu, a nastavio je u brojnim evropskim klubovima te stigao i do NBA.

Oglasi

Nastupao je za Baskoniju, Barcelonu, Virtus, Toronto, Milwauke, Panathinaikos, Cedevitu, Cantu, Varese, AEK, Antibes, Fenerbahče...

Ukić je pokazao da 'nije u šoldima sve', te ga u Splitu mnogo cijene i poštuju.

Poznato je da je on imao i veliku želju za sjedne za bubnjeve jednog benda, što je također učinio.

Ukić je talenat za sviranje naslijedio od slavnog oca, bubnjara Daleke obale Zorana Ukića, te se po završetku profesionalne karijere odlučio i on okušati u jednom bendu.

Roko Leni je postao član benda 'Stereotip'. Nedavno je s ovim bendom objavio i prvi singl. U razgovoru za muzika.hr Ukić je govorio kako je njegov otac imao puno utjecaja na njega.

"Početkom srednje sam otkrio cijelu ovu scenu od Zeppelina do Hendrixa, cijelu abecedu rock n’ rolla. Tu je dosta utjecaja imao moj stari koji to sluša jer je to glazba njegove mladosti, njegovog djetinjstva i koju sam počeo slušati i razvijati svoju glazbeni identitet", rekao je Roko i dodaje:

"Bio sam paralelno u dvorani i prostoriji za probe. U tim godinama kad se kao dijete odlučuješ u kojem ćeš smjeru ići, oko osme, devete godine, sam se ipak odlučio za sport i nastavio razvijati sportski talent koji mi je kasnije omogućio karijeru i život od toga, a muzika je bila prvenstveno tu kao hobi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi