Amerikanac u dresu Igokee 'zapalio' Split sa tri prsta, trener Bajić dao zanimljiv komentar

Bh. predstavnik na kraju upisao važnu pobjedu

Amerikanac u dresu Igokee 'zapalio' Split sa tri prsta, trener Bajić dao zanimljiv komentar

S. Mlaćo
Igokea je jučer slavila na neugodnom gostovanju kod Splita 77:68, te tako potvrdila dobru formu.

Tako se bh. tim izjednačio sa ekipom Budućnosti na prvoj poziciji ABA lige, a ovaj meč obilježio je i potez američkog košarkaša Kendricka Raya.

On je realizovao slobodno bacanje, a nakon novih poena podigao je tri prsta.

Sve je prokomentarisao trener Igokee Dragan Bajić. Stao je u odbranu svog košarkaša.

"To što je uradio, mislim da sigurno nije imao namjere. Nisam vidio, ali sigurno nije imao namjeru da provocira bilo koga, niti on zna situaciju (smijeh). Pokušao sam da sugerišem ljudima da mi nismo ti koji treba da trpe bilo kakvu uvredu, znaju ljudi iz Splita, i igrači i rukovodstvo, kad dođu u Laktaše, da se ne čuje nijedna ružna riječ", rekao je Bajić.

Treba istaći da je Igokeaa imala velikih problema u kadru pred ovaj meč, no na kraju je ipak smogla snage da upiše pobjedu.

Upravo Ray je dodao 27 poena, a Stephens 14, dok je sa deset meč završio Crawford.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Splićana 13 poena Mavra, te 11 Runjića.

Budućnost, Igokea i Zadar su na skoru od tri pobjede i jedan poraz. Split je na dnu sa četiri poraza, koliko ima i Mega te Borac Čačak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi