Romeo Sacchetti novi trener Fortituda iz Bologne

Jasmin Repeša ipak neće na klupu talijanskog kluba

Romeo Sacchetti novi trener Fortituda iz Bologne

Romeo Meo Sacchetti novi je trener bolognskog Fortituda. 

Iako se po talijanskim medijima pisalo da je praktički gotova stvar i da bivši bosanskohercegovački izbornik Jasmin Repeša preuzima klupu Fortituda, od toga nema ništa, a novi trener slavnog kluba iz Bologne je aktualni talijanski izbornik. 

Sacchetti koji će ostati na klupi nacionalnog tima Italije s Fortitudom je potpisao ugovor na dvije sezone. Prije dolaska na klupu Italije Sacchetti je vodio Enel Brindisi dok je od 2009 do 2015 vodio tim Dinamo Sassarija s kojim je jednu sezonu igrao i u Euroligi te osvojio naslov prvaka Italije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi