Rondo sa 9. mjesta skinuo Bryanta

Vječna lista asistenata u doigravanju

Rondo sa 9. mjesta skinuo Bryanta

A. Beganović

Košarkaš Los Angeles Lakersa, Rajon Rondo, probio se na deveto mjesto vječne liste najboljih asistenata u istoriji NBA lige.

U sinoćnjem porazu od Denvera u trećem susretu finala Zapadne konferencije, Rondo je upisao osam asistencija i stigao je do ukupno 1042 asistencije u doigravanju.

Tako je pretekao legendarnog Kobe Bryanta koji je ukupno upisao 1040 asistencija u doigravanju, a na samo šest asistencija se približio Scottyju Pippenu pa se očekuje da ga uskoro skine sa osmog mjesta.

Na vrhu liste nalazi se legendarni Magic Johnson koji je u doigravanju upisao čak 2346 asistencija, a na drugom mjestu vječne liste je John Stockton sa 1839 asistencija

Rondo će ukoliko se Lakersi plasiraju u finalu, vjerovatno prestići i Stevea Nasha (1061), te Larryja Birda (1062).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije