Rookie Lakersa među najgorim u historiji NBA lige
Foto: EPA

Očajni procenti šuta iz igre

Rookie Lakersa među najgorim u historiji NBA lige

M. Šljivak

Lonzo Ball (20) u NBA ligu je stigao na velika vrata, ali za sada njegov talenat još uvijek ne pomaže previše ekipi Los Angeles Lakersa.

Zahvaljujući ispadima njegovog oca LaVara, mladi košarkaš je u NBA došao pod velikim pritiskom, a momci u najjačoj ligi svijeta očeve izjave kako je 'Lonzo najbolji na svijetu' shvatili su ozbiljno i igraju zaista žestoko protiv rookieja Lakersa.

Ball se na početku sezone ne snalazi baš najbolje. Iako ima sasvim solidne brojke od gotovo devet poena i preko šest asistencija i skokova po meču, njegov šut iz igre u 12 utakmica ove sezone je jedan od najgorih ikada.

Otkad je u sezoni 1954/1955 uvedeno ograničenje napada, Lonzo je drugi najgori rookie po procentu šuta iz igre i trenutno je na očajnih 29.2 posto šuta.

 LaVar Ball, otac košarkaša Lakersa

Od njega je jedino lošiji pokojni Wayne Hightower koji je u sezoni 1962/1963 imao užasnih 26.8 posto šuta iz igre u prvih 12 utakmica u karijeri.

Na listi igrača koji su ispod 30 procenata šuta iz igre u početnoj fazi NBA karijere su još Art Harris (Seattle SuperSonics) i Cliff Meely (Houston Rockets), a obojica su imali šut iz igre od 29.5.

Očigledno da je Lonzo još uvijek pod velikim pritiskom. Otac mu je stavio nepotrebno breme na leđa i mladi košarkaš još uvijek ne može da pokaže sve što zna na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi