Rose vodio Chicago do brejka i vodstva u seriji

Bullsi slavili u Clevelandu

Rose vodio Chicago do brejka i vodstva u seriji

Chicaco Bulls je u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije upisao veliku gostujuću pobjedu protiv Clevelanda (99:92).

Već od starta je mirisalo na iznenađenje. Gosti su sjajno otvorili meč i u prvoj četvrtini potpuno ograničili udarni dvojac Clevelanda Irving - James. Chicago je nakon prve dionice vodio sa 27:15. Domaći su u sljedećoj zaigrali malo bolje, pa su se do poluvremena spustili na samo pet razlike.

Podatak da Cleveland nije vodio ni u jednom trenutku utakmice dovoljno govorri da je Chicago stigao do zaslužene pobjede. Gosti su sredinom treće dionice napravili strašnu seriju, kada su od rezultata 53:53 'za čas' stigli do vodstva od 68:53. Cavsi su se vratili, držali u igri, ali će se na kraju presuditi da je ta serija 15:0 u trenucima kada se meč lomi bila Chicagov završni udarac.

Najzaslužniji za to što je Chicago stigao do tzv. brejka i vodstva u seriji je Derrick Rose, koji je odigrao odličnu utakmicu i u važnim trenucima bio igrač koji je bio pokretnik svake akcije svoje ekipe. Rose je meč završio sa 25 poena i pet asistencija.

Domaćim nije pomoglo ni sjajno izdanje Irvinga, koji je sa 30 poena bio najefikasniji igrač utakmce. LeBron James je bio na korak od triple-doublea, a meč je okončao sa 19 poena, 15 skokova i 9 asistencija.

NBA:

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 92:99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.